god mooorning hägersten!

vaknar upp med en huvudvärk från helvetet.
hämtar en ipren och ett glas vatten.
glaset rinner ur min hand innan jag fått i mig
första munnen och blir en miljon glasbitar 
över golvet. det är ju i alla fall bra att varningen
om vart den här dagen barkar kommer INNAN
jag gått till jobbet. behöver sömn och tiramisu.


***

dagens låt: jon brion - phone call

humor

http://www.youtube.com/watch?v=Zh3T-Md3s9s  

Jag skrattar tills jag gråter. Det här är så sjukt roligt!

***

dagens låt: band of horses- is there a ghost
dagens tips: eagle vs. shark

byttebytt...

Nu är jag inte lika ledsen för Magic Numbersgrejjen längre.
Varför inte det då, kanske du tänker?

Jo, det är nämligen så att bob hund tillfälligt återuppstått och man får bada! Samtidigt!
På popagandafestivalen som i år ska vara på eriksdalsbadet, dessutom är det massa andra bra band, inte våldsdyrt samt att jag är ledig och veckan innan inventerat barkaby outlet så kanske ekonomin kan ta sig upp ovanför existensminimum, hurra!

Vad finns det mer för anledningar till att vara extatiskt glad?
Jo, när jag var hemma tänkte jag att det var dags att växa upp och började rensa ur min skivsamling för att slippa ta upp yta med skivor jag aldrig mer kommer lyssna på och få pengar till mat jada, jada, jada...
I alla fall så begav jag mig till St Eriksplans trevligaste skivgata i förmiddags för att sälja skivorna.... och vad säger gubben bakom disken?

Jo väldigt väldigt förfinat säger han såhär:
Sara, du kan få 400 kr till förnödenheter som inte kommer göra så mkt från eller till, du kommer knappt att märka av dem, eller så kan portarna till himmelen öppnas för just DIG och du får välja precis vilken musik du vill i min butik för 500 kr, 500 spänn!!

Som jag såg det fanns det inget val och nu sitter jag här med ett barnsligt smil och

Devendra Banhart- Smokey rolls down thunder canyon
Band of Horses- Cease to begin
Belle &Seb- Tigermilk
Belle &Seb- The boy with the arab strap

i knät och i stereon.

inget ont som inte har...

- (minus): magic numbers kommer på storsjöyran och jag ville nästan lägga mig ner på gatan och gråta lite när jag såg det. ett av mina absoluta favvoband kommer inte bara till sverige, utan till min hemstad (i alla fall de typ 21 första åren av mitt liv) av alla gudsförgätna ställen och jag kan inte gå för jag jobbar hemma i sthlm....

+(plus): ...MEN jag såg hans fahlen i bistrovagnen i går!!!!!

dagens musik(video)val: flight of the conchords - ladies of the world...rullskridskovideon....min tevecrush på jemaine måste gå över snart!

hembesök

har i nästan en veckas tid befunnit mig i mitt föräldrahem med undantag för några dagar med en vän i fjällen, väldigt fint och rofyllt kunde man tänka sig att det skulle bli, vilket det också har varit men nu får jag tuppjuck, jag vill åka hem!

jag som till och med övervägt att flytta tillbaka om den globala upphettningen ville arta sig så att även norrland kan få uppleva en sommar längre än 2 veckor. men oj så jag misstagit mig. det är inte idylliskt o rofyllt, det är ett mekka för ineffektiva personer som inte fattar att höger sida av rulltrappan där står man, man blockerar inte omfartsleden till vänster i rulltrappor!!!! DET GÖR MAN BARA INTE! och jag vill inte under några som hellst omständigheter tvingas lyssna på "west virginia" när jag dricker öl. dessutom diskrimineras det alldeles för lite på krogen, har man gummistövlar när man ska ut å klubba kan man stanna hemma, basta!

eller ok jag kanske tar i lite väl men jag vill hem till min goa lägenhet å min goa sambo, å jag vill pyssla med mina projekt och börja jobba igen, jag vill ha picknick i parken å kunna gå på konserter,evenemang å klubbar vilken dag i veckan det passar och hellst av allt just nu vill jag ligga sked och kolla på project runway...

med cyniska hälsningar/ eder cosmopolit

                      ****
dagens tips: färgfabriken norr
dagens låt: smashing pumpkins - stand inside your love

4:e juni 2008, tentatimetrouble

asså det är så tyyyyypiskt att man dan innan tenta drabbas av ett omättligt sug av att spela farm hustler och lyssna på gamla punk klassiker i timmar och drömma om en alternativ karriär som rock musiker + sommna i solen och bli grisrosa! det händer jämmt!!! FAN!

***
dagens låt: clash- train in vain + lost in the supermarket, samt dead kennedys- holiday in cambodia
dagens tips: farm hustler på jesper.nu, informera mig gärna om ni tar er förbi level 10

26:e maj 2008, urban explorer

HEJ DAGBOKEN
totte är här, vilket efter nästan 2 års distansförhållande, är ljuvligt men jag har det ändå lite kämpigt med att testa på det här nya med att vara "sambo".
bland annat kände jag av en märkbar irritation då kylskåpsmagneterna bytt formation från min pil till en cirkel och i dag när jag kom ifrån skolan hade de flyttats omkring ytterligare än gång (nu i formation av två rader). men som sagt det är mest av allt ljuvligt.

URBAN EXPLORING 1
i alla fall, i ett desperat försök att fånga dagen åkte vi 2 till liljeholmen igår för att det ryktades om att det skulle finnas en linbana där. det fanns ingen linbana i liljeholmen. därimot fanns en hissbana. en hiss som gick upp för en backe omgiven av grå betong. men det var ändå värt för i hissen fanns en mäkta uttråkad väktare som hela dagen satt i en kontorsstol lagad med silvertejp och med sin bläckpenna förde statistik över hur många som klev på och av. väktaren såg ut som en donut-polis direktimporterad från hollywood.

URBAN EXPLORING 2
i morse jobbade jag hårt för att komma i tid till skolan. som bekant väcker noshörningsbebisar mer empati och engagemang än en miljon svältande barn. det kan tyckas vidrigt men jag har insett att inte heller jag är undantagen från detta fenomen, journaliststudent och allt, därför var jag helt uppslukad av storyn i metro om tasmanska hundar och den jättegulliga fosterbilden på ett muterat exemplar av denna sen länge utdöda art. så uppslukad att jag klev på fel tåg och inte märkte mitt misstag förrens jag var framme i farsta. där har jag aldrig varit förut så det var ju bra förutom att jag var tvungen att åka två pendeltåg till och blev 30 min sen till lektionen. som ett litet körsbär på toppen läckte mitt kesopaket ut lagom till lunch men då fick jag å andra sidan tillfälle att köpa god lunch eftersom den äckliga låg utsmetad i min handväska.

DAGENS LÅT
fleetwood mac - dreams

23:e maj 2008, övertrassering is king

jaha sara. vad gör man den 25:e om man levt på nudlar i en vecka och fått böta till sin bank för att man brännt deras pengar när ens egna tog slut?

vårdar man de 5000 man får så att de ska räcka länge? köper man någon billig grönsak med mkt näring och vitaminer för att hotta upp återstoden av nudelpaketen?
nej det gör man inte. man köper en ny putsduk till sina glasögon (!) för att det är en bild på en gullig panda tryckt på. en gullig tvål hittade jag också. sen hade jag vägarna förbi pet sounds och som missbrukare visste jag vad det skulle innebära om jag gick in men jag gjorde det i alla fall och köpte en alldeles för dyr ronnie lane platta. se där.

men totte är på väg hit och jag har hört att man kan leva länge på bara kärlek och luft. (dessutom har jag ett sexpack arraksbollar för att sejfa om det här med luften skulle visa sig vara inkorrekt).

när jag ändå är inne på det här med pengar och övertrasserade kort å sånnt...är det någon som minns cash-kortet? det var rött och ganska fult så stog det "CASH" på. jag tror att ideén med kortet var att man skulle ha sitt vanliga betalkort men enkronorna å det man hade i plånkan skulle sättas in på cashkortet. alltså ett separat kort för småkronor...fast på kort. det gick aldrig så bra för cashkortet, undrar varför.

oj oj oj... sitter å lyssnar här medans jag skriver, ronnie var ju värd sina pengar i alla fall.

vad mer? jo, stort GRATTIS till alla i RL2 och Emma L som tar examen i dag!! Hurra!

***
dagens: ronnie lane - the poacher

28:e april 2008, tindersticks

gud vad jag gläds. dn skrev för någon vecka sedan att tindersticks gett upphov till lika delar upprörda människor för att musiken är för långsamt för att stuffa till och lika många tårar i kudden på studentrum (eller nåt sånnt...i grova drag stog det ungefär så). jag tänker i alla fall böla å det grövsta i min campuskudde. jag ska dessutom gå ensam på konserten för att förstärka den ledsna känslan, jag har även inhandlat ett par ledsna anglofilskor. gud vad det kommer att bli bra! men nu måste jag skynda mig att äta sushi för typ tionde gången i rad (jag har som projekt att göra slut på alla matvaror i skåpen innan flytten. jag ska aldrig mer äta sushi, aldrig).

ps! i dag när jag fick skriva kontrakt fick jag en hyreshöjning och ett nyckelband. kunde de behålla tycker jag.

*************************************************
dagens låt: tindersticks - can we start again?
dagens rätt: skåpmat

ps. här kommer en bild jag tog med min telefon från spelningen:

26:e april 2008, just like honey

ja såhär dagen efter att man firat in sommaren i tantolunden (dit någon för övrigt haft den goda smaken att ta med sig en väldigt stor gris vid namn modesty blaise. jag fick klappa). vad passar då bättre än en playlist med klassiker av blandat kvalle med underton av jag-saknar-dig-kom-hit-å-kelas?



dagens:

beach boys - god only knows
bruce springsteen - secret garden
cindy lauper - time after time
maria mckee - show me heaven
belinda carlise - heaven is a place on earth
kate bush - running up that hill
suede - animal niterate
echoe and the bunnymen - killing moon
joy division - disorder
the jesus and mary chain - just like honey
sebastien tellier - divine

eftersom jag byter mina gamla grannar mot nya på onsdag såg jag inget hinder i att vråla med högt i samtliga melodier.

13:e april 2008, into the wild

efter att ha sett två nya filmer i helgen tänkte jag bara
tipsa om:

into the wild. anledningen till att jag inte duschat på hela helgen och har bosatt mig i ett svart underställ och ett par ullsockar. filmen har även, otroligt nog, fått en tjej som mig att få ett obeskrivligt sug efter tältande, fjällvandrande, grillande, nakenbadande i svenska insjöar och tillochmed milslånga paddelturer på midsommaraftnar i västgötskt spöregn! se den!

sen vill jag vänligt men bestämmt avråda ifrån:

once. man med coldplay-komplex spelar gittarr på gatan. träffar tjeckisk tjej och de spelar in en skiva. låtarna (som låter precis som allt annat som vill låta lite som coldplay, radiohead men inte lyckas speciellt bra) upprepas ett flertal gånger. i sin helhet.
man vill ju bara säga till den patetiske mannen att han borde steka burgare på mc donalds istället och till regissören att om man gör en film utan handling som bara bygger på typ 5 låtar så hade det varit trevligt om de 5 låtarna inte hade varit så förbannat förutsägbara.
..............................................................................................

ytterligare filmtips: persepolis
dagens låt: pink floyd - shine on you crazy diamond

4:e april 2008, män är djur

Belägg nr 1:


Belägg nr. 2:

I dag berättar Ekot om den hittills största studien av våld mot kvinnor i hemmet i fattiga länder. Studien visar att var sjunde kvinna blir slagen eller våldtagen av sin man. Det är världshälsoorganisationen WHO som intervjuat 25 000 kvinnor i 15 olika länder. I många fall har misshandeln/våldtäkterna lett till underlivsskador, kronisk smärta, missfall och självmordsförsök. Vore intressant att se hur mycket de siffrorna skiljer sig från välfärdsländer...

................................................................................................

dagens låt: the beach boys - i know there's an answer


2:a april 2008, oh nu har jag lurat mig själv, ja e så bra på sånt:

den här gången från personlig konkurs.

jaha så åker man in till stan för att lämna tillbaka en tröja för 100kr för den var för dyr och för att köpa en gul lök och 2 burkar krossade tomater så att man kan göra en snållasange som räcker forever, skulle gå på max 20 spänn.
så kommer man hem och tittar ner i påsen; mycket riktigt gul lök och krossade tomater men vad mer? jag har inte bara lyxat till det genom att toppa med en vitlök utan där nere i djupet finns det sånna där goda orange bär med prassliga blad på (phyllis, syfilis ngt. sånnt heter dom), jordgubbar(!), en hm påse med en jättefin tröja i, markus krunegårds solo-debut OCH en bokningsbekräftelse från en sjukt dyr frisör !!!

jag har ingen aning om hur det gick till men en sak är säker, uppsöks det dyra frisörer vill man ju ändå se lite skillnad. har inte haft kort hår den jag var 11, det börjar bli dags.
................................................................................................

dagens låt: cure -boys don't cry

................................................................................................


26:e februari 2008, Mats Jonsson, du är kung!


19:e februari 2008, simborgarmärket

"Hej Sara!

Kul att du är intresserad av konstsim.

Först måste jag göra dig besviken, nej, vi har tyvärr ingen nybörjargrupp för er lite äldre som inte siktar mot stjärnorna.

MEN, det ör faktiskt så att du inte är ensam. Det finns ett intresse för konstsim för oss lite äldre.
[...]
Jag tycker det vore väldigt kul om vi kunde få till en grupp.
[...]
Sedan har vi även problemet med att hitta en tränare, men det tror jag kan vara görligt, det finns inga problem endast möjligheter.......

[...]om vi ska få till en vuxengrupp måste det finnas en grupp som är beredda att dra lite i att få ihop det.

Är du intresserad att hjälpa till?

Mvh"
................................................................................................
urvalda delar citerade. kan man svara nej till att dra lite för att få ihop det här? NEJ, det kan man inte. all in med andra ord.

dagens tips: guldörat del 1,2 och 3 på youtube.com
dagens låt(ar): nicolai dunger sjunger edith södergran och kristofer åströms northen blues, hela skivorna.
/förhoppningsfulla hälsningar från sara "silverfisken"

3:e februari 2008



smickrande...

2:a februari 2008, Dagens Tistel:

...går till dig, ologiske man i kassa ett på huddinges systembolag.
jag hade inhandlat alla saker till fisksoppan utom det vita vinet,
när jag kommer fram till kassan ger jag dig mitt leg utan att du behöver
fråga om det först. Efter noga letande inser du att id-kortets giltighet gått ut
för ca. 2 månader sedan och nekar mig att köpa en flaska vin. när jag vänligt tar av mig mösan och påpekar att jag är identisk med fotot på mitt leg som även tydligt upplyser om att jag fyller 24 i år kontrar du med "om vi säger så här då, kolla på mig och säg hur gamal jag är". efter ytterligare 15 minuters köande på coop får jag istället köpa matlagningskattkiss från winborgs. jag hoppas att du får spendera resten av ditt yrkesliv som slav åt en elak greve!

ovänliga hälsningar från torskblocket
................................................................................................
dagens tips: dokumentären "den gyllene stranden" som man kan se på svt.se
dagens låt: strokes - heart in a cage

Kommentar från Sara Cecilia:
"Sara, du är en reinkarnerad Marcus Birro. Fast mycket snyggare och bättre på alla sätt."

RSS 2.0